Home » Glas

Glas

Zowel bij nieuwbouw als verbouwing is de glaskeuze zeer belangrijk. Dubbele beglazing heeft t.o.v. enkele beglazing reeds een aantal voordelen. Toch is het belangrijk, om bij de glaskeuze, ook aandacht de besteden aan onderstaande mogelijkheden. Saint Gobain Glass is immers reeds vele jaren een gevestigde waarde.... met vele mogelijkheden : 

 • Thermische isolatie:
  Twee elementen dragen bij tot de thermische isolatie, zijnde:
  Door een hoog-technologisch procédé wordt een flinterdunne warmtereflecterende metaallaag aangebracht op één van de spouwzijden.
  De droge lucht in de spouw wordt vervangen door een speciaal edelgas met verhoogde thermische isolatie-waarde.
  U kiest zelf hoeveel energie U wenst te sparen. (Climaplus Super of Climaplus Superplus). 

 • Geluidwerende isolatie:
  Het basisprincipe van geluidsisolerende beglazing vertrekt van twee glasbladen van ongelijke dikte en grotere massa. Afhankelijk van welke geluiden U het meest storen, kan men ook meerdere PVB films of een akoestisch hars verwerken in de dubbele beglazing. Bij ons kunt U rekenen op een degelijk advies.
  Afhankelijk van de storende elementen gaan wij kiezen voor Contrasonor of Contrasonor Silence.

 • Beveiliging:
  De mensen voelen zicht steeds minder veilig in hun woning. Stadip is gelaagd glas waarin 1 of meerdere schokbestendige en doorzichtige PVB films worden verwerkt (cfr. Autoruiten). Deze gelaagde ruit maakt deel uit van de dubbele beglazing. Voor de woningbouw worden meestal (afhankelijk van de toepassing) 2, 4 of 6 PVB films gebruikt.

 • Zonwerende beglazing:
  ANTELIO: is een reflecterende beglazing van het harde -coating type.Deze reflecterende coating wordt tijdens de productie van het glas aangebracht op het warme glas door middel van pyrolyse.
  COOL-LITE: is een zeer bijzonder en geavanceerd product waarmee het mogelijk is zeer performante zonwerende eigenschappen te verkrijgen. Bij deze beglazing wordt steeds gebruikt gemaakt van een gasvulling op basis van argon, zodat men tevens kan profiteren van de thermische voordelen.
  SKY-LITE: is dan weer speciaal ontworpen voor dakbeglazingen (o.a veranda's). Deze beglazing staat voor geavanceerde techniek op het gebied van thermische isolatie, zonbeheersing en veilgheid. De buitenruit is standaard voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling die het glasoppervlak uiterst glad maakt. Niet alleen hecht het vuil zich minder snel, ook het schoonmaken wordt eenvoudiger.
  PARSOL: is, een in de massa gekleurde , zonwerende beglazing. Hier wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de absorptie van zonne-energie. Verkrijgbaar in de kleuren brons, grijs en groen.

 • Speciale beglazing:
  De hierboven beschreven beglazingen kan men ook combineren met sierglas en gezandstraald glas. Voor het gezandstraald glas kan men ook eigen ontwerpen inscannen via computer.
  Tevens is er een grote keuze in kruisverdelingen tussen glas of kan men opteren voor beglazingen die met een zuur bewerkt zijn. Deze laatste beschreven techniek geeft een zacht fluwelen uitzicht.

 • Bioclean beglazing:
  Zelfreinigend glas