Home » Vliegendeuren » Vliegendeur

Technische omschrijving

1+2.  Het "raamwerk" van de vliegendeur bestaat uit hoogwaardig aluminium. Door dit materiaal kan de vliegendeur geleverd worden in elke gewenste gemoffelde RAL-kleur. Hierdoor blijft de kleurechtheid gegarandeerd en is het geheel moeiteloos aan te passen aan de kleur van de bestaande deur- en raampartijen

3.  Het PVC-snoer bestaat uit een vol materiaal vervaardigd uit de recyclage van andere PVC-producten. Uitgebreid getest doorstaat dit PVC materiaal temperatuurverschillen van -20°C tot + 50°C. De krimp- en rekfactor is miniem bij temperaturen lager dan -20°C en hoger dan + 50°C. Hierdoor houdt het snoer zomer en winter dezelfde spanning. Het snoer is verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs.

4.  De zwaar uitgevoerde scharnieren worden verdeeld over de hoogte van de deur en garanderen een probleemloos draaien. Door de 3 bevestigingspunten op het kader en 2 op de deur is elk scharnier vrij van speling. De beide teflon-rondellen waarborgen een geluidloze werking. De bijgeleverde kruisschroeven zijn van roestvrij staal.

5.  Het vliegengaas wordt geïmporteerd uit Amerika en is vervaardigd uit glasfibervezels. Dit materiaal vindt voornamelijk zijn toepassing in de vliegtuigindustrie. Ook hier is de krimp- en rekfactor miniem. Door de dubbele verankeringspunten van de horizontale en verticale draden blijft dit gaas, eenmaal goed opgespannen, zijn vormvastheid behouden.

6.  Het aanslagrubber garandeert, door zijn speciale vorm, een perfect aansluiten van de deurlijst met de deur. Door de veerkracht sluit de deur geluidloos. Vervaardigd uit gerecycleerd PVC-materiaal.

De vliegendeur kan ook voorzien worden van een op oliedruk werkende deurpomp voor een perfecte sluiting.