Glas

Isolerend glas voor energiezuinige constructies, thermische en geluidsisolatie, zonnewering en veiligheid. Naast een optimale thermische isolatie ligt het belangrijkste oogmerk op een hoog combinatievermogen van de meest uiteenlopende functionele kenmerken. Energie-efficiency, zonnewering, geluidsisolatie, veiligheid en een excellente uitstraling vormen samen een actieve functionele eenheid.

Energie besparen is vandaag belangrijker dan ooit. Niet enkel de rekening voor de verwarmingskosten moet dalen, ook het milieu vraagt deze inspanning. Dankzij een uiterst effectieve coating in combinatie met een vulling met een speciaal gas wordt het warmteverlies naar buiten toe aanzienlijk verminderd. Door de zeer goede combinatiemogelijkheid met andere soorten functioneel glas wordt de isolerende beglazing een multitalent voor de meest uiteenlopende bouweisen zowel in de nieuwbouw alsook bij renovaties. Een hoge kleurweergave-index en veel natuurlijk licht vervolledigen de brede waaier aan voordelen van thermisch isolerende beglazing.

Wij voorzien altijd glas met een warmtedoorgangs coëfficiënt tussen de 1,0 en 0,6 W/m2*K.

De huidige trend in de architectuur zijn grote, glazen gevels. Glas als stijlmiddel opent het gebouw naar de buitenwereld toe. Het licht stroomt door de ruimtelijke structuren. Tegelijk komt hier echter de thematiek van de opwarming van het interieur door invallende zonne-energie om de hoek kijken. Zonnewering speelt een centrale rol bij het beperken van de zonne-energiedoorgang tot een minimum en biedt bovendien een maximale lichtdoorlaatbaarheid. Hetzij door verschillende kleurschakeringen, hetzij door een aantrekkelijke kleurneutraliteit: dankzij de zonnewerende beglazing krijgt de architect diverse vormgevingsmogelijkheden.
Lawaai is vandaag de dag een onmiskenbaar probleem. Vooral in grote steden, stedelijke concentratiegebieden en aan hoofdverkeerswegen is een verkwikkende rust ondenkbaar. Psychische en fysische belastingen kunnen vaak een gevolg van een ondraaglijk geluidsniveau zijn. Door het gebruik van geluidswerend isolerend glas kan dat probleem effectief worden bestreden. Geluidsisolerende beglazing werkt als een 'geluidsmuur'. Ongeacht of het gaat om twee ruiten van verschillende dikte en bijgevolg met een verschillende eigenfrequentie, of om gelaagd veiligheidsglas met een geluiddempende folie – de geluidsoverdracht wordt aanzienlijk beperkt.
Ook bij grote glasoppervlakken hoeven er geen concessies te worden gedaan aan veiligheid. Een effectieve bescherming tegen inbraak en het risico op letsel in de woon- en werkomgeving. In de uitvoering als gelaagd veiligheidsglas blijft ook na een inbraakpoging de ruit nog in het kozijn en ontstaat er geen toegangsopening. Daardoor kan verdere schade door toevallige daders worden voorkomen. Veiligheidsglas beschermt niet alleen tegen inbraak. Ook aan alle eisen aan beglazingen boven het hoofd en veiligheidsbeglazingen in woonhuizen, serres en openbare gebouwen wordt voldaan.